Öko - háztartás 

A háztartáson belül is nagyon fontos a fenntarthatóság megteremtése, és annak megőrzése.
Többek között nagy szerepe van ebben a háztartási hulladékoknak. Kiemelendő a szelektív hulladékgyűjtés, azaz külön gyűjtendő az üveg, a papír, és a műanyag szemét is. Bár nem minden környéken van szelektív szemétgyűjtő, de egy kis szervezéssel könnyen megoldható ez is. A tisztaságot is biztosíthatjuk kiváló minőségű tisztítószerekkel, mosogató - és mosószerekkel, univerzális tisztítószerekkel, amelyek igen hatásosak. Ilyen többek között a  Sodasan, Sonett, Ahimsa, Frosch. Fontos szempont, hogy ezek a termékek ne tartalmazzanak tartósítószereket, hozzáadott mesterséges anyagokat, kőolajszármazékokat. Az a legoptimálisabb, ha saját magunk készítjük el ezeket a tisztítószereket, de ha nincs rá lehetőségünk, akkor be is lehet szerezni helyi termelőktől: www.tisztajotisztitoszer.boltaneten.hu. Továbbá a szappankészítés fortélyait is el lehet sajátítani ugyanitt.
Aki kedvet kapott az elkészítésükre, azoknak hasznos tippeket, kiváló recepteket adunk" Zöld Tippek" című rovatunkban.
Szervesen kapcsolódik a fenntarthatósághoz, a környezet védelméhez, ha a saját környezetünkből, saját javainkból állítjuk elő a háztartásunk rendbentartásához szükséges eszközöket, illetőleg  itt helyben szerezzük be a szükséges alapanyagokat, mint például a citromsavat, bóraxot, szódabikarbónát, ecetet, mosószódát. Ezzel pedig támogatjuk a helyi termelők megélhetését is.
A műanyag , vagyis a PET palackok elterjedését tudjuk megállítani azzal, hogy nem palackos ásványvizet vásárolunk, hanem beszerzünk egy  megbízható minőségű vízszűrő kancsót. A költsége hamar megtérül, hiszen nem kell megvennünk az ásványvizet. Műanyag bevásárlótáskák helyett használjunk környezetbarát, vászonból készült táskákat, amelyeket könnyen és olcsón beszerezhetünk használtruha boltokban.
                              

Kapcsolat

Telefon
+36 30 654 1686
Székhely
5641 Tarhos, Arany János u. 24.
Levelezési cím
feta.bekes@gmail.com,
5600 Békéscsaba, Aradi u. 10.